Daha İyi Blog Yazıları Yazmak için 11 İpucu

Şub 18, 2024 | Blog Yazarlığı

Daha İyi Blog Yazıları Yazmak için 11 İpucu

Bir blog sahibiyseniz, sürekli olarak gelişmeniz ve daha iyi blog içerikleri yazmayı öğrenmeniz önemlidir.

Başarılı bir blog için muhteşem bir yazar olmanız gerekmez ancak okuyucularınız için değerli ve ilginç yazılar yazabilmeniz gerekir. Nasıl yapacağınızdan emin değilseniz veya okuyucu etkileşiminizi geliştirmekle ilgileniyorsanız bir göz atın derim.

İster tam zamanlı bir blogcu olmak istiyor olun, ister bloglamayı işletmeniz için bir içerik pazarlama stratejisi olarak kullanıyor olun, iyi içerikler yazabilmek büyümek için son derece önemlidir.

Problem Çözün

Bir influencer, başarılı bir sporcu, kanaat önderi veya buna benzer bir ünlü olmadığınız müddetçe kitleler sizin ne yiyip ne içtiğinizle, zevklerinizle ve neler yaptığınızla hiç mi hiç ilgilenmez.

Ziyaretçi sizin günlük yaşamınızı umursamaz; bunun yerine, kendi sorunlarına (veya soru) ve sizin ve blogunuzun bu sorunları çözmelerine nasıl yardımcı olabileceğine daha çok önem verirler. Bu nedenle, daha iyi blog yazıları yazmak istiyorsanız, paylaştığınız her şey okuyucunuz için belirli bir sorunu çözmeye odaklanmalıdır.

İster belirli bir soruyu yanıtlıyor, ister değerli kaynakların veya fikirlerin bir listesini sağlıyor olun, her gönderiniz, birinin Google’a yazacağı bir sorunu çözebilmelidir. Burada okuyucu ilk sırada olmalı. Ne arıyor? Neler sunabilirsiniz?

Orijinal Bilgi Sağlayın

Doygunluğa ulaşmış bir bilgi pazarında öne çıkabilmek için kesinlikle farklı ve özgün olmalısınız. Bir başka yerde zaten okuduğum bir yazının takla attırılmış halini neden merak edeyim ki? Diğer tüm blog yazarlarının takip ettiği benzer içerik stratejilerini takip etmeyin.

Elbette, aynı popüler konulardan bazıları hakkında yazmak istemeniz doğaldır ancak papağan da olmayın. Herhangi bir yeni bilgi sunamıyorsanız, en azından bilgiyi hiç denenmemiş veya farklı bir şekilde sunmaya çalışın.

Cümle ve Paragraflarınızı Kısa Tutun

Hedefim trafik ve haliyle gelir elde etme değil, sadece istediğim gibi ve içimden gelenleri yazıyorum diyenlerdenseniz kaygılanmaya gerek yok! Bu günlerde ise insanların dikkat süreleri her zamankinden daha kısa.

Uzun soluklu satırları okumakta çoğumuz zorlanırız. Bölmek ve kısaltmak ise en iyisidir. Aynı kavram paragraflar için de geçerlidir. Özellikle mobil cihazlarda, büyük metin paragrafları göz korkutucu ve kaydırması zor olabilir.

Bu nedenle, okuyucuların daha kolay sindirebilmesi açısından paragraflarınızı üç veya daha az cümleye ayırmanızı öneririz. Bu basit ipucu, gönderilerinizin okunabilirliğini büyük ölçüde artırmanıza yardımcı olacaktır.

İlgi Çekici Başlıklar Oluşturun

Blog yazınız ne kadar kusursuz olursa olsun, ilgi çekici bir başlık ile sunamazsanız dikkat çekmez haliyle de okunmaz. Sonuçta bir blog yazısının başlığı, potansiyel okuyucular üzerindeki ilk izlenimidir.

Aklınıza ilk gelen başlığı alelacele yazmayın, vakit ayırın, rakip analizi yapın ve nasıl öne çıkabilirim diye düşünün. Clickbait’den ise uzak durun! Ziyaretçi başlığa tıklıyorsa mutlaka karşılığını alabilmeli.

İstisnasız, daha iyi blog yazıları yazmak isteyenlerin, okuyucularıyla bağlantı kurabilmesi ve kendisi olabilmesi son derece önemlidir. Başlıklarınız ve içerikleriniz ne kadar başarılı olursa olsun sunumda zayıfsanız “kendiniz olmada” yeteri kadar yol alamamışsınız demektir.

Okuyucularınızla Konuşun

Okuyucularla bağlantı kurmanın bir başka yolu da onlarla doğrudan konuşmaktır. Aslında, blog yazılarınıza sohbet havası katabilmek için “siz” ve “ben” gibi kelimeler kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu, yazınızı geliştirmenin en etkili yollarından biridir ve konuşma diliyle yazılmış içeriği okumak çok daha zevkli ve kolaydır. Tıp, hukuk veya mühendislik gibi teknik konularda ise bir miktar ciddiyeti korumak gerekecektir.

Odağınızı Daraltın

NİŞ’e odaklanmaz ve çok geniş bir konu yelpazesi ile yazarsanız sıkı bir arama motoru rekabeti ile karşı karşıya kalırsınız. Özetle her telden yazmak yerine üretmekten zevk alacağınız daha dar alanlara yoğunlaşın.

Arama motorları sitenizin neyle ilgili olduğunu anlayabilmek için sitenizi tarar. Farklı konulara yoğunlaşan web sitelerini konumlandırmak ve sıralama kazandırabilmek zordur.

Özetle, her konu hakkında yazıyorsanız, arama motorları gönderileriniz arasında bağlantı kurmakta zorlanacak, otorite kazanmanız sizin için daha zor olacaktır. Arama sıralamanız söz konusu olduğunda otorite önemlidir.

İçeriğinizin Seviyesini Yükseltin

Okuyucularınızla daha iyi etkileşim kurmak ve belirli kavramların anlaşılmasını kolaylaştırmak için içeriğinizin seviyesini yükseltmeniz gerekir ve bunun birçok yolu vardır.

Görseller, tablolar, son yıllarda epey popüler olan infrografikler, çizelge ve listeler mizanpajınızı güçlendirir ve sitede kalma oranınıza katkı dahil bir çok değerli veri üretir.

Hayatın sırrını da verseniz dümdüz yazmak yerine süslemeyi deneyin!

Sonuç Olarak

Toparlamam gerekirse, daha iyi blog yazıları yazmak istiyorsanız, potansiyel okuyucularınıza değer katmak için elinizden gelen her şeyi yapın.

Bu ister çok fazla araştırma yapmak, ister belirli bir konu hakkında derinlemesine yazmak, isterse diğer blog yazarlarının yapmadığı şekilde okuyucularınızla ilişki kurmak olsun, ziyaretçilerinize ne kadar çok değer verirseniz, blogunuz o kadar hızlı büyür.

Profesyonel Destek Talepleriniz İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz