Akıllı Telefonlar için En İyi Video Ekipmanları

May 2, 2024 | Gazetecilik, Sosyal Medya, Youtube

Pahalı profesyonel ekipmanlar yerine bir mobil cihazla ilerlemenin pek çok sebebi var. Bunların ilki akıllı cihazınızın sürekli yanınızda olması. Çekim yapmanız için gereken ekipmanların çantanıza sığabiliyor olması yeterli yaratıcılığı verecektir.

Ayrıca bir telefon ya da tablet ile daha konforlu çekimler yapabilir, herhangi bir farklı arayüze aktarma gereği duymadan kolayca kurgulayabilir ve çevrimiçi ağlarda paylaşabilirsiniz.

Peki mobil cihazlarlarla ilerleyebilmek için bize neler lazım? Yazımızın devamında, mobilde iyi videolar üretebilmek için ihtiyaç duyulan ekipmanlardan bahsedeceğim.

Kamera

Öncelikle yataya çekim yapmalısınız. Telefonların kamerası kısıtlı bir sensöre sahip olduğundan ortamın kafi bir ışığa sahip olması gerek. Eğer ekipmanlarınıza güvenmiyorsanız karanlık noktalarda çekim yapmaktan olabildiğince kaçının.

Yeni nesil cihazlarda her ne kadar titreşim engelleyici yazılımlar olsa da gözden kaçabilecek titreşimler, kaliteli görüntüyü elde etmemizi engelleyebilir. Bunun için aparatlar ile cihazınızı bir tripoda bağlayabilirsiniz.

Burada paylaşacağım link üzerinden tripod’ların fiyatlarına göz atabilirsiniz. Bu arada, evet fiyatı biraz yüksek gelebilir ama böyle bir cihaz almanızı tavsiye ederim.

Ses

Video kaliteli olsa da kötü bir sese sahip olduğunda etkisini kaybedecektir. Bu yüzden görüntülere gösterdiğiniz özenin aynısını iyi ses kaydetmeye de göstermelisiniz.

Bu arada ortamın sesi çok fazla yansıtmadığından emin olmalısınız. Ortamda elinizi birkaç çırpıp sesin ortamdaki yayılışı üzerinden test yapabilirsiniz. Yankıya sahip olmayan kapalı ortamlar genellikle ahşap mobilyaların veya halıların olduğu yerlerdir.

Bunun dışında Rode Smartlav+ ve iRig Mic Lav yaka mikrofonları da özellikle röportajlar ve anons çekimleri için tercih edebileceğimiz giriş seviyesindeki yaka mikrofonları. Daha ucuz yaka mikrofonu çözümleri için BOYA marka M1 mikrofonuna bakabilirsiniz.

Işık

En ucuz ışık kaynağı güneştir. Çekimlerinizi gün ışığında yaparsanız ışıklandırmayla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Gün ışığında çekim için en müsait vakitler gün doğduktan hemen sonrası yahut akşam üzeridir. Öğle saatlerinde açık havada çekim yapmaktan kaçınmalısınız.

Işığın, çekim yaptığınız kişi ya da objelerin arkasında olmamasına dikkat edin. Ters ışıkta çekim yaparsanız ışık istediğiniz nesne ya da kişiyi karanlık gösterecektir.

Profesyonel Destek Talepleriniz İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz